Elfordon

För att öka intresset och kunskapen för elfordon bygger Hans-Olof Nilsson i samverkan med energikompensationskonceptet upp en elfordonspool. Genom denna pool får andelsägare i vindkraftverket möjlighet att låna och provköra marknadens olika elfordon.

Inledningsvis har han köpt in en C-Zero, en Mitsubishi iMiev och ytterligare ett par är på gång. Sedan tidigare har han sin elsportbil, Tesla Roadster, som han gärna kommer ut och visar upp. Hans-Olof har även köpt in ett par yikebikes, cykelliknande fordon som kan fällas ihop och tas med enkelt på exempelvis bussen. Dessutom finns ett par elcyklar för den som är intresserad att kunna cykla utan större ansträngning.

– Många vill klämma och känna innan man bestämmer sig för vilket elfordon man ska köpa. Jag vill ge dem som verkligen är intresserade möjlighet att testa olika modeller, så att vi tillsammans kan göra omställningen möjlig till en mer energieffektiv fordonsflotta som kör på grön energi med låga eller inga koldioxidutsläpp alls, säger Hans Olof Nilsson.

 

Jonas Lööf, också engagerad i energikompensation.se visar en av tillgängliga elcyklar.